Presentació de l’Associació Camí Ramader de Marina

El passat dia 28 de novembre va tenir lloc la presentació de l’Associació Camí Ramader de Marina a Sta. Creu de Jutglar, un lloc important dins d’aquest camí ramader, tan antic que transcórre un bon munt de paratges ben diferents del nostre país.

De del nostre grup,  Lluçanès Terra de Transhumància, hem estat sempre actius en aquest projecte.  L’hem fet néixer al costat de Joan Rovira i d’altres persones que han ajudat a impulsar-lo. Cal destacar l’impuls tècnic i decidit que s’ha fet des de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

L’empenta de tres ajuntaments en el 2015 ( Llívia, Lluçà i Sta. Margarida i el Monjos) va fer possible que el projecte, amb cada vegada més acceptació,  s’hagi anat fent gran, fins a tal punt que amb la creació de l’associació es preveu que hi entrin molts més municipis.

El Camí Ramader de Marina pot ser un eix molt important de dinamització social i econòmica… però cal no oblidar es recupera per als ramats en primer terme i per tal de que continuai essent un corredor biològic.

La consellera Teresa Jordà ens va acompanyar per tal de visualitzar aquesta tasca tan important i per tel de donar-hi recolzament des de la conselleria. Des de la Fundació del Món Rural ja s’està treballant per la catalogació de camins públics. Una tasca necessària que des de fa anys es reclama.

 

Desplaça cap amunt