Protegint les vies pecuàries

La Junta actualitza la classificació de les canyades, cordills, bugades i descansaderos de Moradillo de Rosegui i Gumiel de Mercat

La Junta de Castella i Lleó redefineix els límits de les vies pecuàries que travessen Gumiel de Mercat i Moradillo de Rosegui. El Butlletí Oficial de Castella i Lleó publica aquest dilluns l’ordre per la qual s’aprova la classificació de les vies pecuàries d’aquest últim terme municipal, que compta amb un total de set. Són la les canyades reals de Merines i de Redreja, el cordill de Aldehorno, la canyada de Blancares i els descansaderos del Cotorrazo, el Frial i el Quejigar. Les més importants són les dues primeres, que gaudeixen de consideració de canyada real. La de Merines té una amplària de 75’22 metres i una longitud aproximada de 7’9 quilòmetres. La de Redreja és una mica més curta i no arriba als cinc quilòmetres.

Aquesta delimitació duta a terme per Conselleria de Foment i Medi Ambient, que compta amb un mapa actualitzat d’aquestes vies, es fa per a protegir-les de possibles invasions de terrenys agrícoles confrontants. L’alcalde de Moradillo assegura que aquesta localitat és molt respectuosa en aquest aspecte, encara que no està de més aquesta mesura en una localitat que fa bon ús d’aquestes sendes en comptar amb diversos ramats que circulen per elles. “En Moradillo som totalment conscients de les vies pecuàries que tenim i a més puc dir que encara avui hi ha uns quatre ramats d’ovelles que pasturen i això ens fa recordar que les canyades estan per a alguna cosa i que tenen una real importància per al bestiar”, comenta Javier Arroyo.

No fa una setmana, el dimecres 23 d’octubre, que la Junta va publicar una altra ordre d’aquest tipus, en aquest cas referida a les vies pecuàries de Gumiel de Mercat. En aquest cas són sis les que estan classificades com a tal, totes elles amb la consideració de bugada. Són les de Valdeherreros, Beltrán, Carronda, Vegancha, El Carrer i la de la Horra a Aranda de Duero. Aquesta última és la més llarga, amb una longitud de 7.920 metres, però les més amples són les de Beltán i Carrondas, que mesuren legalment 15 metres.

Scroll to Top